Ny driftsleder tiltrådt på Stege Fjernvarme

5. december 2019

Mandag d. 9. december har Stege Fjernvarmes daglige leder gennem godt fem år, Bjarne Houmann sidste arbejdsdag. Bjarne har valgt at gå på efterløn med virkning fra denne dag og med en første ansættelse d. 23. august 1985 er det således blevet til rigtig mange år ”i fjernvarmens tjeneste”. Ganske vist var starten lidt ”turbulent”, idet Bjarne valgte at forlade Stege Fjernvarme efter kun godt et års ansættelse, men da daværende driftsleder Mogens Hansen nærmest ”headhuntede” Bjarne tilbage fra Stege Sukkerfabrik i 1987, har ansættelsen været ubrudt lige siden. Bjarne er oprindelig uddannet som maskinarbejder, men gennem årene har hans kompetencer på IT- området været benyttet flittigt på fjernvarmen, ligesom Bjarne også har opbygget et godt og kompetent netværk blandt kolleger, kunder og samarbejdspartnere. Bjarne har de seneste år stået for en gennemgribende effektiviserings- og moderniseringsproces – han har fulgt solfangerprojektet til dørs og derudover har han været dybt involveret i den kommende udskiftning af den ene halmkedel samtidig med at han har beskæftiget sig med at opdatere ledningsregisteret, LER 2.

 

Allerede pr. 1. juli ansatte Stege Fjernvarme 33 årige Kris Kristoffersen som driftsleder. Kris kom fra et job som elektriker hos Svend Mogensens Eftf. i Lendemark og på trods af sin relativt unge alder havde han allerede der snuset lidt til ledelsesfunktionen. I forbindelse med Stege Fjernvarmes etablering af solfangeranlæg havde Kris i samarbejde med DME stået for en del elarbejde og han modtog i den forbindelse megen ros og anerkendelse for sit arbejde. I perioden frem til 1. december har Kris haft Bjarne Houmann som sin mentor og han her derigennem kunnet suge til sig af viden og erfaring, således at han nu skulle være klar til at overtage det fulde ansvar.

 

Allerede det kommende forår skal Kris stå i spidsen for udskiftningen af den ældste halmkedel, når en ny Lin-Ka halmkedel skal erstatte den ene af to 8 MW store Euro Therm kedler – et projekt til godt 17 mio kroner, så den nye driftsleder får ganske givet nok at se til i det kommende år.

 

 

 

Jan Hansen

Formand, Stege Fjernvarme Amba