Stege Fjernvarme nedsætter varmeprisen

11. februar 2020

Pressemeddelelse

 

 

Stege Fjernvarme nedsætter varmeprisen

 

 

Stege Fjernvarmes forbrugere modtager i denne tid årsregnskabet for 2019 og hovedparten af de næsten 1300 forbrugere skal have penge retur – penge, som modregnes i første acontoopkrævning pr. 1. februar. Samtidig modtager alle brugere meddelelse om, at varmeprisen for 2020 nedsættes med hvad der svarer til omkring 8% og det på trods af, at varmeværket om kort tid starter arbejdet med at få udskiftet den ene halmkedel.

 

Stege Fjernvarme Amba kan nemlig primært takket være sidste års lune klima tilbagebetale næsten 1,8 mio. kroner medens 240 forbrugere skal efterbetale omkring 400.00 kroner, således at nettoudbetalingen til forbrugerne bliver på omkring godt 1,4 mio. kroner. Varmeprisen har de sidste 5-6 år ligget konstant med en pris på kr. 398,50 per MWh, men prisen er fra d. 1. januar nedsat til kr. 370,00 pr. MWh samtidig med at den faste kubikmeterafgift nedsættes fra kr. 13,40 til kr. 13,00.

   

Som nævnt indleder Stege Fjernvarme om kort tid udskiftningen af den ældste halmkedel, idet en ny

Lin-Ka halmkedel skal erstatte den ene af to 8 MW store Euro Therm kedler – et projekt til godt 17 mio kroner, som derudover omfatter en kraftig opgradering af kranen i den store halmlade, udskiftning af lyskilder til intelligent LED lys, og flytning af værksted. Hele det omfattende projekt skulle gerne ende ud i en kraftig besparelse på elområdet og den nye kedel vil ligesom solfangeranlægget og den gamle kedel fra 2008, kunne styres hjemmefra af den vagthavende driftsassistent. Man vil fremover, i modsætning til kedlen fra 2008, som kun kan slukkes hjemmefra, både kunne tænde og slukke for den nye kedel ved et tryk på den bærbare computer, som assistenter og driftsleder råder over, idet den nye kedel tilsluttes det eksisterende styreanlæg.

 

Udskiftningen af den ene halmkedel bliver dog ikke hel problemfri, idet dele af taget skal fjernes, således at den gamle kedel kan løftes op mellem to spær og den nye kedel derefter kan hejses ned gennem det samme hul i taget – til at klare dette arbejde skal hyres en kæmpe kran, som utvivlsomt vil skabe en del opmærksomhed, når arbejdes skal finde sted en gang i løbet af foråret/sommeren, når solpanelerne alene kan overtage byens varmeforsyning. Hele projektet vil man i øvrigt kunne følge på Facebook, idet Stege Fjernvarme Amba nu også har taget dette sociale medie i brug og allerede i den første uge har fået mange følgere.

 

 

 

Jan Hansen

Formand, Stege Fjernvarme Amba